Auton omistaminen vie paljon rahaa


Moni haaveilee omasta autosta, mutta moni myös luopuu tästä haaveesta laskettuaan, kuinka paljon auton omistaminen vie rahaa. Toisaalta moni on autoton ja suosii joukkoliikennettä ympäristösyistä.

Auton kunnossapito vaatii runsaasti rahaa

Auton katsastaminen ja kunnossapito saattaa tulla kalliiksi. Erityisesti, jos olet ostanut vanhan ja halvan auton, saatat pian katua tätä päätöstä, kun auto alkaa pikkuhiljaa hajota vähän sieltä ja täältä. Uusi auto on kallis hankinta, mutta se on yleensä käytössä huomattavasti vanhaa autoa luotettavampi. Autosta tulee kuitenkin pitää hyvää huolta, jotta se kestää käyttöä mahdollisimman pitkään mahdollisimman hyväkuntoisena.

Auton vakuutukset ovat iso menoerä

Myös auton vakuuttaminen tulee kalliiksi – erityisesti, jos autosi on uusi ja arvokas ja haluat ottaa sille superkasko-vakuutuksen. Vakuutusten osalta hieman vanhempi auto voi tulla edullisemmaksi, mutta taas toisaalta pelkällä lakisääteisellä liikennevakuutuksella ajettaessa saatat menettää auton kolarissa ilman, että saat siitä lanttiakaan korvauksia.

Bensa on Suomessa kohtuuttoman kallista

Bensan hinta on kohonnut Suomessa jo kohtuuttoman kalliiksi. Jos ajat paljon, tuntuu bensan hinta erityisen paljon lompakossasi. Tällöin onkin erityisen tärkeää valita mahdollisimman vähän kuluttava auto. Paljon ajava voi säästää pieniruokaisen auton valitsemalla yllättävän paljon. Vertailu kannattaa siis tässäkin tapauksessa!

 

istartups