Millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon, kun ostaa käytetyn auton?


Aina uuden auton ostaminen ei ole taloudellisesti mahdollista, vaikka autoa tarvittaisiinkin kipeästi liikkumista varten. Tällöin kannattaa harkita auton ostamista käytettynä. Autokaupoilla kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Tältä sivulta löydät muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä ostaessasi käytetyn auton.

Osta auto ainoastaan sen rekisteriotteeseen merkityltä omistajalta

Auto tulee ostaa aina auton omistajalta, joka on merkitty auton rekisteriotteeseen. Onkin hyvä tarkistaa ajoneuvon omistajaan liittyvät tiedot ennen kuin lyö kaupat lukkoon. Tarkista auto huolellisesti ennen ostopäätöstä ja käy riittävän pitkällä koeajolla. Jos et tiedä autoista paljoakaan, ota mukaasi henkilö, joka on perehtynyt autoihin tarkemmin. Muutoin voit tulla ostaneeksi sian säkissä.

Muista, ettei liikennekäytöstä poistetulla autolla saa lähteä ajamaan

Tarkista aina auton tila ajoneuvotietopalvelusta varmistaaksesi, ettei sitä ole poistettu liikennekäytöstä. Valitettavan moni luulee, että jos autossa on kiinni rekisterikilvet, on se varmasti liikennekäytössä, mutta tämä ei välttämättä aina pidäkään paikkaansa. Tästä syystä auton tila on aina hyvä tarkistaa, koska liikennekäytöstä poistetulla autolla ajaminen on kiellettyä.

Kauppakirja tulee aina tehdä kirjallisena

Kaupanteon yhteydessä tulee laatia kirjallinen luovutus- tai kauppakirja, josta selviää kaikki oleelliset tiedot. Tästä dokumentista tulee jäädä oma kappale sekä autonostajalle että -myyjälle. Muista, että sinun tulee saada myös auton rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa tai varmenne.

istartups