Millainen on hyvä perheauto?


 

Vaikka autoharrastus on suosittu harrastus, niin monelle auto on kuitenkin ennen kaikkea hyödyke, jolla pääsee paikasta paikkaan näppärästi ja nopeasti. Kun valitaan autoa perheelle, on hyvä kiinnittää erityistä huomiota muutamiin seikkoihin.

Turvallisuus on kaiken a ja o

Perheautossa auton turvallisuuden merkitys korostuu erityisellä tavalla. Onneksi netistä löytyy runsaasti tietoa eri automallien turvallisuudesta ja törmäystesteissä saamista arvioista. Näihin käyttötesteihin perehtyminen kannattaa. Kuitenkin aina luettaessa automallin saaneita arvosteluja kannattaa myös huomioida kuka arvostelun on kirjoittanut.

Valitse auto perheesi tarpeiden mukaan

Valitessasi autoa perheellesi, on ensiarvoisen tärkeää valita auto, joka vastaa perheesi tarpeita. Valitse riittävän suuri auto, jossa jokaiselle perheenjäsenelle on riittävästi tilaa. Jos sinulla on pieniä lapsia, varmista, että heidän turvaistuimensa mahtuvat autoon ja että ne on helppo kiinnittää tukevasti. Varmista myös, että lastenvaunut tai -rattaat mahtuvat auton takakonttiin. Jos sinulla on lemmikkieläimiä, joita aiot kuljettaa autossasi, kannattaa varmistaa myös niiden turvallisuus ajon aikana jo ennen auton ostoa.

Mieti myös millaisessa maastossa ajat eniten; ajatko pääasiassa syrjäisillä maanteillä, moottoriteillä vai kaupungissa. Jos ajat paljon, on erityisen tärkeää ottaa etukäteen selvää kuinka paljon valitsemasi auto kuluttaa polttoainetta. Vähän kuluttavan auton valitseminen voi auttaa säästämään yllättävän paljon rahaa pidemmällä tähtäimellä, jos autoon kertyy ajokilometrejä kiihkeään tahtiin.

istartups