Jenkkiautot ovat monen autoharrastajan suosikkeja


Jenkkiautojen suosio on horjumaton ja yltää maailman ympäri. Niissä vain on sitä jotakin. Tästä syystä moni autoharrastaja valitseekin juuri jenkkiauton intohimonsa kohteiksi, vaikkakaan jenkkiauton kunnostaminen ja ylläpitäminen ei ole kovin edullista puuhaa.

Jenkkiauton kunnostaminen vaatii sekä rahaa että aikaa

Monen autoharrastajan haaveena on kunnostaa oma jenkkiauto. Tämä ei kuitenkaan ole kovin halpaa lystiä, minkä lisäksi se vaatii myös runsaasti aikaa. Nykyisin vaikeutena on myös se, että hyväkuntoisia jenkkiautoja on yhä vaikeampi löytää. Vaikka harrastaja matkustaisi Amerikkaan asti, on hyväkuntoisen, kunnostettavissa olevan auton löytäminen haasteellista. Hintojen kohoaminen on vienyt haaveen omasta jenkkiautosta yhä useamman harrastajan ulottumattomiin. Ei olekaan ihme, että ne jotka oman auton lopulta saavat, kohtelevat sitä yleensä kuin kalleinta aarrettaan – jopa niin hyvin, että tyttöystävä tai vaimo saattaa olla kateellinen autolle.

Jenkkiautoharrastus on monipuolinen harrastus

Moni asiaan vihkiytymätön ei välttämättä tule lainkaan ajatelleeksi kuinka monipuolinen harrastus jenkkiautoharrastus parhaimmillaan olla. Se voi sisältää auton rakentelua, ajelua sekä mukavaa yhdessäoloa ihmisten kanssa, jotka ovat kiinnostuneita samasta asiasta ja suhtautuvat siihen intohimoisella tavalla.

Vaikka harrastus viekin paljon rahaa, ovat jenkkiautoharrastajat sitä mieltä, että he saavat ehdottomasti rahoilleen vastinetta – muutoinhan harrastuksessa ei edes olisi mitään mieltä. Osa on rakentanut autoaan jopa vuosikymmenen ajan, mutta tällaisella itse rakennetulla tai kunnostetulla autolla ajaminen onkin erityisen hienoa. Jenkkiautot hurmaavat kromivanteillaan, valkosivurenkaillaan ja monilla muilla upeilla yksityiskohdillaan. Cruisingit ovatkin harrastuksen kenties parasta antia. Toisinaan näille cruisingeille lähdetään jopa autoseurueessa, johon voi kuulua monia toinen toistaan upeampia amerikanrautoja. Tällaiset cruisingit ovat upea näky.

Osa harrastajista on kuitenkin sitä mieltä, että nimenomaan rakentelu on jenkkiautoharrastuksen suola. Osa on saattanut harrastaa autojen rakentelua jo vuosikymmenten ajan eikä innon hiipumisesta näy merkkejä. Monesti käykin niin, että tämä on harrastus, joka periytyy isältä pojalle.

istartups