Kevytyrittäjyys – Näin laskutat autoalan kevytyrittäjänä


Kevytyrittäjyydestä on puhuttu viime vuosien aikana paljon, eikä turhaan, koska kyseessä on uusi yrittäjyyden muoto, jonka ansiosta yrittäjyyden aloittaminen on hieman helpompaa ja huomattavasti riskittömämpää kuin vaikkapa suoraan oman toiminimen tai osakeyhtiön perustaminen. Mitä kevytyrittäjyys sitten tarkoittaa ja miten laskutus toimii autoalan kevytyrittäjänä?

Miten kevytyrittäjyys toimii?

Kevytyrittäjyys ei itse asiassa ole virallinen nimitys yrittäjälle, sillä kevytyrittäjäksi ryhtyminen ei edellytä oman toiminimen perustamista. Kevytyrittäjyys muistuttaa kuitenkin suuresti yrittäjyyttä ja tästä syystä siihen viitataankin kevytyrittäjän nimellä. Esimerkiksi autoalan kevytyrittäjänä voit itse hankkia omat asiakkaat ja sopia heidän kanssaan työkorvauksesta ja työaikataulusta. Kevytyrittäjyyttä on mahdollista harjoittaa myös opintojen tai päivätyön ohessa. Juuri suuren joustavuutensa ansiosta kevytyrittäjyydestä on kasvanut viime vuosien aikana todella suosittu tapa kokeilla oman liiketoiminnan kannattavuutta ilman sen suurempia riskejä.

Kevytyrittäjyys toimii pääasiassa niin, että liityt erillisen laskutuspalvelun asiakkaaksi. Laskutuspalveluista esimerkiksi Invoicery tarjoaa kattavat palvelut ryhtyä kevytyrittäjäksi helposti verkossa. Laskutuspalvelun tärkeimpänä tehtävänä on luonnollisesti laskuttaa asiakkaitasi, mutta laskutuspalvelu suorittaa myös monia muita tärkeitä toimia kevytyrittäjän puolesta – näitä ovat esimerkiksi verotus, mahdollisten työntekijöiden palkanmaksut ja tilitykset.

Erityisesti yrittäjäuran alussa tarvittavien paperitöiden ulkoistaminen voi olla todella järkevää, koska tällöin aikaa jää siihen kaikkein tärkeimpään, eli oman liiketoiminnan kehittämiseen sekä asiakkaiden ja toimeksiantojen hankkimiseen. Autoalan kevytyrittäjänä et myöskään maksa laskutuspalvelulle mitään silloin, kun sinulla ei ole laskutettavaa. Voit siis aivan yhtä hyvin ottaa kuukaudessa vaikka yhden ainoan toimeksiannon, jolloin Invoicery laskuttaa sinulta vain tästä toimeksiannosta.

Näin laskutat autoalan kevytyrittäjänä

Laskutus erillisen laskutuspalvelun kautta voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa Invoiceryn ansiosta todella helppoa. Ensimmäiseksi otat vastaan toimeksiannon ja sovit asiakkaan kanssa kaikista tärkeistä yksityiskohdista, kuten työkorvauksesta ja aikatauluista. Tämän jälkeen suoritat toimeksiannon normaalisti – oli se sitten auton maalaamista, moottorin huoltoa tai renkaiden vaihtoa.

Tämän jälkeen kirjaudut omilla tunnuksillasi Invoiceryn palveluun uuden laskun luomiseksi. Voit lisätä laskuun helposti esimerkiksi arvonlisäveron tai työstä tehdyt vähennykset. Invoiceryn kautta voit laskuttaa myös ulkomailla sijaitsevilta asiakkailta eri valuutassa. Tässä vaiheessa voit myös valita, lähetetäänkö lasku sähköpostitse vai perinteisellä postilla – vaikka monet suosivat tänä päivänä sähköpostia, jotkut asiakkaat saattavat haluta laskunsa perinteisen postin kautta.

Kun lasku on luotu ja tiedot tarkistettu, lasku lähetetään Invoicerylle, jonka jälkeen laskutuspalvelu välittää laskun asiakkaallesi. Lasku toimitetaan nopealla aikataululla, yleensä jopa samana arkipäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Jos siis luot laskun esimerkiksi perjantaina illalla, se lähetetään normaalisti asiakkaalle seuraavana maanantaina.

Kun laskutat toimeksiannoista Invoiceryn kautta, Invoicery välittää asiakkaan tekemän maksun sinulle palkan tapaan. Tästä palkasta vähennetään automaattisesti Invoiceryn omat palkkiot sekä pakolliset verot, joten sinun ei tarvitse huolehtia mahdollisten vähennysten tekemisestä – tilille saapunut palkka on suunnattu kokonaan sinun omaan käyttöösi! Palkanmaksu tapahtuu Invoicerylla usein jopa viiden arkipäivän sisällä siitä, kun olet luonut laskun asiakkaalle tehdystä toimeksiannosta.

Kevytyrittäjyys on riskittömin tapa kokeilla yrittäjyyttä, sillä kevytyrittäjäksi ryhtyminen ei periaatteessa edellytä rahallisia investointeja. Koska laskutuspalvelu veloittaa sinulta palkkion vain laskutetuista toimeksiannoista, et joudu maksamaan laskutuspalvelun käytöstä esimerkiksi silloin, kun uusia toimeksiantoja ei ole löytynyt tai et yksinkertaisesti ehdi ottaa vastaan uusia toimeksiantoja.

Kevytyrittäjyys onkin mitä erinomaisin keino kokeilla oman liikeidean kannattavuutta ja nähdä käytännössä, löytyykö tarjoamillesi palveluille riittävästi kysyntää. Tällä tapaa, kun Invoicery hoitaa kaikki paperityöt ja muun byrokratian puolestasi, voit keskittyä hankkimaan uusia asiakkaita ja kehittämään omaa liiketoimintaa.

istartups