Eri autotyypit: tällainen auto sopii juuri sinun tarpeisiisi


Autoja on olemassa paitsi useissa eri väreissä, myös monissa eri malleissa. Monelle nämä asiat saattavat olla kaukaa haettuja, mutta itse asiassa eri malliset autot palvelevat eri ryhmien käyttäjiä parhaiten. Sillä on väliä, millaisen auton hankkii! Jos ennen auton hankintaa ei huomaa miettiä mallia ollenkaan, saattaa käsillä olla tukalat paikat silloin, kun uudella menopelillään pitäisi arjessa pystyä pärjäämään.

Siispä ennen hankintaa kannattaakin miettiä, mihin autoa yleensä tulee käytettyä, ja millaisia erikoistarpeita sille joskus saattaa olla. Tähän artikkeliin on koottu lyhyt ohjeistus siihen, mihin mitäkin autotyyppiä voi parhaiten käyttää, ja kenen tarpeita se palvelee parhaiten. Nämä vinkit kannattaa pitää tallessa uuden auton hankinnan varalta.

1. Lava-auto

Tämä on stereotyyppisesti maalle parhaiten sopiva kulkupeli. Tässä ei montaa ihmistä kerralla kuljeta, mutta takana olevalla lavalla saa kuljetettua suurtakin kuormaa mukanaan, vaikkapa klapikuljetinta maatilallesi. Lava-autolla on helppo kuljettaa vaikkapa huonekaluja tai muuta suurta lastia, johon tavallinen auto ei kykenisi ollenkaan. Perheelliselle tämä ei ole kuitenkaan parhain vaihtoehto, koska yleensä lava-autoon ei mahdu kuin kaksi, tai korkeintaan kolme ihmistä kerrallaan kyytiin.

2. Avoauto

Avoauton kanssa kannattaa muistaa, että Suomen keleissä se on lähinnä kesäauto. Siksi se helposti mielletään enemmänkin leikkikaluksi, joka ei ole kaikkein käytännöllisin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Mutta kovakattoisella mallilla voi toki ajella ympäri vuodenkin. Avoauto on kesäkeleillä mukava menopeli, jolla on hauska ajella, ja jossa ei takuuvarmasti tule kuuma! Perheautoksi se ei kuitenkaan ehkä ole parhain valinta, sillä siihen ei yleensä kahta ihmistä enempää mahdu.

3. Minibussi

Tätä parempaa perheautoa et löydä! Olitte sitten lähdössä kokon perheen voimin monta päivää kestävälle road tripille halki Euroopan, tai kauppareissulle koko perheen voimin, on minibussi oikea tilaihme. Ostoksesi mahtuvat autoon taatusti, vaikka olisit matkalla ostamaan uutta sohvaa! Kun omistat minibussin, tilanpuute ei ole ongelmasi enää koskaan, ja kaveri mahtuu kyytiin kanssa. Parkkitilan löytäminen voi joskus olla ongelma – joskin saat usein laillisesti parkkeerata myös ilmaisille linja-autojen paikoille!

4. Farmari

Jos minibussi tuntuu kaukaa haetulta, mutta sinulle on perhe ja aina paljon tavaraa messissä, on farmari hyvä vaihtoehto. Tila ei tässäkään lopu kauppareissuilla kesken, vaan kymmenet ostoskassisi menenvät takatilaan moitteettomasti. Farkussa on aina tilaa, mutta parkkeeraaminen saattaa osaamattomalle olla ongelma – varsinkin taskuparkkeeraamisesta tulee isoin painajaisesi. Muksujen jääkiekkotreenit kyllä hoituvat tällä tankilla helposti, ja joukkuekaverit mahtuvat kyytiin tavaroineen myös.

5. Mini

Yksinasuvalle minikokoinen menopeli on mainio vaihtoehto – mahdut siihen itse mainiosti, eikä turhaa ylimääräistä tilaa ole yhtään liikaa! Parkkitilaa ei ole koskaan vaikea löytää, ja taskuparkkikin onnistuu moitteettomasti! Tämä auto on helppo ajaa, mutta muita ei kyytiin mahdu montaa, jos tavaraa on kyydissä.

6. Tila-auto

Perheellisen elämää helpottaa huomattavasti tila-auto, jossa takapenkin asukeilla on tilavat oltavat. Tappeluita syntyy huomattavasti vähemmän, kun takapenkillä istuskelevat eivät ole kuin sillit suolassa! Tänne mahtuu tarpeeksi tavaraa ja perheelläsi on tarpeeksi tilaa matkustaa. Tila-auto on varsinkin pitkille matkoille oikea siunaus. Yksin asuvalle se on tosin turhankin tilava, joten tämä on lähinnä perheelliselle oikea valinta.

istartups