Vaellushousuista on moneksi


Käytännölliset ulkoiluhousut

Jokainen joka on joskus vaeltanut tietää, että vaatetuksella on todellakin väliä. Kun kävellään pitkiä matkoja haastavissa ja vaihtelevissa olosuhteissa, tarvitaan ehdottomasti siihen soveltuvat vaatteet. Jos esimerkiksi puet vaellukselle päällesi liian pienet, liian suuret tai muutoin vain epäkäytännölliset housut, voit olla varma, että matkanteko tuntuu todella vaivalloiselta, eikä kävelystä juurikaan voi nauttia. Sama pätee myös autoiluun. Jos ajettavanasi on pitkä matka, on autonpenkillä mukavampi istua, kun jalassa on mukavat housut, jotka eivät esim. hierrä, kiristä ja hiosta. Etenkin kesällä ja talvella on syytä kiinnittää huomiota siihen, millaiset housut kulloinkin jalkaansa vetää. Vaellushousut ovat suunniteltu siten, että ne kestävät kulutusta ja tuntuvat päällä mukavilta. Eikä sinun tarvitse vaihtaa housuja, kun hyppäät autonratista vaellusreitille, vaan voit nauttia niin autoilusta, kuin vaelluksestakin samoissa housuissa.

Ajomukavuus riippuu myös vaatteista

Kuljettajan vaatetus on yksi tärkeimpiä seikkoja, etenkin pidempiä matkoja autolla ajettaessa. Kuvitellaanpa vaikkapa tilanne, että joudut istumaan autonratissa Helsingistä Ivaloon saakka. Tämä voi kuulostaa monesta jo melkoiselta haasteelta. Kesähelteellä tiedossa luultavimmin on hiostava, epämukava ja tukala matka. Talvella taasen voi taukojen aikana jaloitellessa iskeä kylmyys,Ajomukavuutta lisää oikeanlainen pukeutuminen joka kangistaa lihaksia ikävästi. Autoilijat eivät useinkaan kiinnitä suuremmin huomiota sopivaan vaatetukseen. On silti hyvä muistaa, että kesähelteellä ei autoa voi kuljettaa esim. täysin ilman paitaa, sillä sen sanoo jo lakikin. Vaatteissa materiaalit ovat avainasemassa. Kun materiaalit ovat oikein ja huolella valittu, ei kylmällä tarvita suurta toppausta pysyäkseen lämpimänä ja lisäksi kesällä oikein valitut materiaalit vähentävät liiallista hikoilua. Housuissa on hyvä olla myös taskuja, joissa on vetoketjut. Taskuissa kulkevat mukana kätevästi muun muassa puhelin, avaimet ja muut pienet tavarat. Joissakin housuissa on puhelimelle jopa oma taskunsa. Vaellushousuissa nämä ominaisuudet on usein otettu huomioon ja siksi ne soveltuvat hyvin myös esim. autoiluun.

Ulkoiluhousujen ominaisuudet ovat tarpeen myös autoillessa

Ulkoiluhousut sopivat myös autoiluun, sillä niiden yleisimmät ominaisuudet tekevät ajamisesta mukavampaa. Usein ulkoiluhousuissa kangas on hengittävää ja samalla tuulta, sekä kosteutta pitävää. Saumat on pyritty suunnittelemaan niin, etteivät ne hierrä. Saumat ovat usein myös vahvistetut. Kankaan valinnassa on yleensä otettu huomioon joustavuus, joten liikkuminen ja istuminen niissä on vaivatonta. Erilaiset vahvikkeet muun muassa polvissa lisäävät housujen kestävyyttä. Joissakin malleissa on erikseen ilmanvaihtovetoketjut, jotka takaavat hyvän ilmanvaihdon. Kankaan materiaali on myös yleensä valittu niin, että se myös kuivuu helposti. Kangas on usein ominaisuuksiltaan myös helposti puhdistettava, eli jos matkalla kahvia läikkyy syliin, ei housuja tarvitse välttämättä pestä, vaan ne voi helposti pyyhkäistä puhtaaksi. Ja koska housut eivät hierrä, hiosta, kiristä tai tunnu muuten epämukavilta, eivätkä pikku esineet tipahtele vetoketjullisista taskuista, sopivat tällaiset urheilulliset housut myös autoilijoiden ja monien muiden käyttäjäryhmien käyttötarkoituksiin.

istartups